Zorginstellingen voeren 170.000 Coronatesten per week uit

healgen covid sneltest

EenVandaag heeft een eigen onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat wekelijk 170.000 Coronatesten worden uitgevoerd bedrijven en zorginstellingen. Deze onderzoeken worden dus niet verricht door de GGD. Kort geleden zijn er verschillende Corona testen en Corona sneltesten op de markt gekomen welke het testen een stuk makkelijker en sneller maken. Bedrijven en zorginstellingen hoeven hun personeel dus niet naar de GGD te sturen voor een Coronatest. Dit scheelt veel tijd en geld.

PCR testen en sneltesten

Naar schatting worden er bij 137 testlocaties 40.000 PCR testen afgenomen, en 30.000 sneltesten. Zowel de PCR test als sneltest is van een type antigeen waarbij kan worden vastgesteld of de geteste persoon COVIC-19 heeft of niet. De PCR test is in tegenstelling tot de sneltest lang niet zo snel. De PCR test duurt 24 tot 48 uur voordat de uitslag bekend is. De Corona antigeen sneltesten kunnen de resultaten binnen 15 minuten kenbaar maken, en dat scheelt veel tijd en geld voor zorginstellingen en bedrijven.

GGD verantwoordelijk voor besmetting cijfers

rivm en ggdHet RIVM ontvangt van de GGD de besmetting cijfers. Zowel de positieve (wel Corona) als negatieve (geen Corona) testuitslagen worden dus met het RIVM gedeeld. Alle COVID-19 testen en sneltesten, welke niet door de GGD worden uitgevoerd, tellen dus niet mee in de cijfers die het RIVM naar buiten brengt.

Wekelijkse cijfers

De GGD heeft de laatste weken ongeveer 250.000 Coronatests uitgevoerd. In de bedrijven- en zorgsector, waar geen gebruik is gemaakt van de diensten van de GGD, wordt naar schatting 100.000 testen uitgevoerd. Een flink aandeel dus.

Bedrijven zitten te springen om eigen Corona sneltesten

Bedrijven zitten steeds meer te springen om eigen COVID-19 testen, en dan met name om de COVID-19 sneltesten die direct de uitslag bekend maakt. Er zijn verschillende aanbieders die dit soort testen verkopen. Er zit echter wel een verschil in nauwkeurigheid en specificiteit tussen de testen. Opletten dus welke je koopt. De Healgen sneltest is een van de betere sneltesters welke door verschillende instanties is gecontroleerd en is uitgeroepen tot een van de beste.

Plaats een reactie