Coronavaccin wordt verwacht in december 2020

corona vaccinFarmaceut Pfizer, is de op een na grootste farmaceut, en heeft al een Coronavaccin klaar. De verwachting is dat dit vaccin in december 2020 het land binnenkomt. Er zijn namelijk grote hoeveelheden besteld door de Nederlandse overheid. Europa heeft in totaal 200.000.000 Coronavaccins besteld waarvan er 7,8 miljoen voor Nederland zijn. Dat betekent dat er niet voor heel Nederland genoeg is. Er zijn namelijk meer mensen in Nederland, en iedereen die gevaccineerd wordt, moet 2 prikken krijgen. Met de 7,8 miljoen vaccins kunnen er dus in de praktijk maar 3,9 miljoen gevaccineerd worden. Eerst zullen de ouderen gevaccineerd worden, en daarna volgt de rest.

Europese toelating

Het EMA (Europees Geneesmiddelenagentschap) moet echter nog wel voor de toelating zorgen dat het Coronavaccin ook gebruikt mag worden.

Effectiviteit van het Corona vaccin

corona vaccinatieMomenteel zitten we nog in een testfase. Bij de preklinische voorfase is er eerst onderzoek gedaan in het laboratorium, en daarna getest op dieren. Vervolgens is er op mensen getest. In de 1e fase betrof het vrijwilligers. In de 2e fase is een groep van een paar honderd mensen getest. In de 3e fase is er op een paar duizend man getest waarbij ook een placebo is ingezet. Normaal duurt het testen jaren, maar gezien de situatie zijn er akkoorden gegeven om dit z.s.m allemaal door te voeren.

Voor zover nu bekend is, is het Coronavaccin 90% effectief.

Wat voor Coronavaccin heeft Pfizer precies ontwikkeld?

covid-19 vaccinHet vaccin dat Pfizer heeft ontwikkeld is een mRNA vaccin. Hierbij wordt er genetisch materiaal ingespoten welke ervoor zorgt dat het lichaam zelf een eiwit gaat aanmaken tegen het Coronavirus. Het lichaam zal antistoffen gaan aanmaken, wat ook gebeurt bij mensen die COVID-19 hebben gehad. Dit moet dus bescherming bieden tegen het Coronavirus.

Nadelen van het Pfizer vaccin

Het nadeel van het mRNA Corona vaccin van Pfizer is dat het bewaard moet blijven op 80 graden onder nul. Dat maakt de transport en distributie vrij lastig.

In Amerika deze maand nog op de markt

Normaal zou het nog jaren duren voordat er een vaccin op de markt komt, maar het Amerikaanse FDA (gezondheid autoriteit) kan een uitzondering maken omdat het middel voor noodgebruik gebruikt dient te worden.

Door continu met de Corona test te blijven testen kunnen we het virus indammen.

Plaats een reactie