IgG/IgM antistoffen test

corona antistoffen test

De Corona IgG/IgM antistoffen test meet de antilichamen in het bloed tegen SARS-CoV-2. Wanneer iemand besmet wordt met het Coronavirus dan maakt het lichaam antistoffen aan. In fase 1 worden de IgM antilichamen aangemaakt. In fase 2 worden de IgG antilichamen aangemaakt. Deze antilichamen zijn met een IgG/IgM antistoffen test te detecteren. De IgM antistoffen zijn pas na 10 dagen te detecteren, en de IgG na 20 dagen.

 

IgG/IgM antistoffen sneltest na 14 dagen inzetten

Een Corona IgG/IgM antistoffen sneltest kan razendsnel de IgM en IgG antistoffen detecteren. Er zijn sneltesters op de markt die dit binnen 10 minuten kunnen. De Healgen is hier een voorbeeld van. Omdat het 10 dagen duurt voordat de antistoffen (IgM) kunnen worden gedetecteerd wordt het aanbevolen om pas na 14 dagen te gaan testen. De 14 dagen worden getelt vanaf de eerste ziekteverschijnselen die het Coronavirus met zich meebrengt.

 

Positief getest op antistoffen tegen SARS-CoV-2

Wanneer er een COVID-19 antistoffen sneltest wordt ingezet, en de testuitslag is positief, dan heeft de test IgG of IgM antilichamen gevonden tegen SARS-CoV-2. Tegelijkertijd betekent dit dat de patient Corona heeft gehad, en immuun is geworden voor het Coronavirus.

 

Negatieve testuitslag

Wanneer de Corona antistoffen sneltest een negatief testresultaat weergeeft, dan kan dat 2 dingen betekenen.

  1. Er is te vroeg getest omdat er nog onvoldoende IgM in het bloed zijn terug te vinden
  2. De patient heeft geen Corona / COVID-19 gehad en heeft daarom ook geen antistoffen opgebouwd.

 

Testen via het bloed, plasma, en serum

corona snelle bloedtestDe COVID-19 antilichamen sneltesters kunnen niet alleen ingezet worden bij volbloed, maar functioneren ook bij serum of plasma. De testers zijn veelzijdig en breed inzetbaar, mede dankzij hun snelheid en nauwkeurigheid. Vandaar dat er grote vraag is naar antistoffen sneltesters. Bedrijven kunnen de uitslagen niet afwachten, welke bij de PCR test tot wel 48 uur kan duren. Het Coronavirus zorgt al voor een ongekend grote schadepost, en wanneer werknemers thuis moeten blijven afwachten op de resultaten, kan de werkgever niet verder.