Corona blaastest

corona blaastestDe Corona blaastest is in aantocht… De blaastest maakt het sneltesten op COVID-19 erg makkelijk. De COVID-19 blaastest kan namelijk in 30 minuten aantonen of iemand wel of geen Corona heeft. De blaastest is echter niet zo snel als de Corona antigeen sneltest die de resultaten in slechts 15 minuten laten zien.

 

Hoe werkt de COVID19 blaastest?

De COVID19 blaastest is een Corona test welke redelijk snel een diagnose kan stellen of iemand wel of geen Corona heeft. De test geeft in 30 minuten de diagnose. Via de mond blaas je flink op de blaastest welke na verloop van tijd de diagnose stelt. De blaastest is geen goedkope oplossing omdat het een elektronisch apparaat is welke met behulp van sensoren een diagnose kan doen. Dergelijke apparatuur is vaak kostbaarder dan een serologische test of antigeen test.

 

Wanneer komt de Corona blaastest?

In oktober 2020 is er een Corona blaastest ontwikkeld. Deze moet echter op grote schaal gefabriceerd worden om aan de vraag te kunnen voldoen. De verwachting is dat de blaastest rond december 2020/januari 2021 beschikbaar wordt.

 

Snel weten of je besmet bent met het Coronavirus wordt makkelijker

corona sneltesten blazenSnel weten of je besmet bent met het Coronavirus? Nederland krijgt er steeds meer private teststations bij. Meestal kun je er op een willkeurige dag naartoe en ken je de resultaten binnen een half uur. We zetten de meest populaire snelle tests voor u op een rij.

Momenteel maken privé-teststations gebruik van sneltests van de Amerikaanse organisaties Becton Dickinson (BD) en Abbott, welke vanaf nu de belangrijkste tests zijn, die door het RIVM worden onderschreven. Toch is de kans groot dat er binnenkort meer zal zijn waaronder de TNO LAMP-test en de Corona blaastest. Met goedkeuring kunnen de snelle tests eveneens de drukte van de ‘officiële’ testwegen van de GGD verlichten.

 

Snelle Coronatesten van Abbott, BD, en Healgen

De snelle Coronatesten van Abbott , Healgen, en BD hebben veel weg van de PCR test die op dit moment door de GGD ingezet wordt. Dit is de test met het wattenstaafje in de neus welke 1 tot 2 dagen. De snelle variant is de Corona Antigeen sneltest welke in 15 minuten een zeer betrouwbaar beeld kan schetsen.

 

Corona LAMP test van het TNO

Het TNO heeft een LAMP test ontwikkeld welke uit onderzoek even betrouwbaar zou zijn als de PCR test. De betrouwbaarheid ligt rond de 99%. Tijdens de testperiode is de LAMP test van het TNO tegelijkertijd ingezet naast de PCR test, en de resultaten ontliepen elkaar nagenoeg niets. LAMP staat voor Loop mediAted isotherMal amPlification, welke in een enkel geval ook LMIA genoemd wordt. De testmethode is beduidend sneller dan de PCR test, maar kost alsnog een uur (60 minuten). Dit kan de testprocedure flink versnellen, maar voor zorginstellingen en bedrijven is zelf testen met deze testmethode waarschijnlijk geen optie. Er is ingewikkelde dure apparatuur nodig en dat maakt het verhaal heel kostbaar. De Corona blaastest en de Corona Antigeen sneltest zijn momenteel de beste opties als het gaat om goedkoop en snel testen op COVID19.