Corona antigenen test

Een Corona antigenen test is een test waarbij er met behulp van een wattenstaaf een monster uit de neusholte wordt genomen. Met dit monster kan er worden getest op Corona/COVID-19. Is de Corona antigenen test positief dan heeft de patiënt het Coronavirus. De PCR test is een bekende antigenen test.

 

PCR test COVID-19 detecteren

corona neustest antigeenDe PCR test is een antigenen test welke wordt ingezet bij het detecteren van COVID-19. De PCR test is een zeer nauwkeurige testmethode, maar zeker niet de snelste. Een arts neemt een monster af, en stuurt dit vervolgens naar een laboratorium. Het laboratorium onderzoekt vervolgens of de patiënt Corona heeft. Wel Corona = test positief. Geen Corona = test negatief. De testuitslag laat doorgaans 24 tot 48 uur op zich wachten. Ondernemers moeten hun zaak gesloten houden totdat de testuitslag bekend is. Ook het personeel moet thuisblijven totdat de uitslag bekend is, en mogen pas bij een negatieve testuitslag weer aan het werk. Dit kost de werkgever handen vol met geld.

 

Corona antigenen sneltest

De Corona antigenen sneltest kan direct door bedrijven zelf worden ingezet. Een tijdrovende PCR test wordt hiermee overbodig gemaakt. Met de sneltest kan namelijk in 15 minuten worden gezien of iemand het Coronavirus bij zich draagt, en andere mensen met COVID-19 kan besmetten. Alleen gekwalificeerde personen mogen de test afnemen, en dat betekent dat je niet als particulier of bedrijfseigenaar zomaar mag testen.

De Corona antigeen sneltest betreft een medisch instrument welke alleen door zorgspecialisten mag worden gebruikt. Onder zorgspecialisten valt overigens iedereen die beschikt over een BIG of RISIV registratienummer. De sneltest kan ondernemers, bedrijven, en instanties zeer veel geld besparen doordat er direct op de werkvloer getest kan worden op Corona. In tegenstelling tot de PCR test hoeven werknemers dus niet thuis op de resultaten te gaan zitten wachten.